Buitenskamers: hét online platform
voor klassieke muziek
in Roermond.
Bresler Quartet

12 jan. 2020, 11:30 uur

Bresler Quartet

Kunstkring Echt

€ 12.50 (incl. pauzedrankje)

Locatie: C.C. Pius X

Het Bresler Quartet is een internationaal strijkersensemble dat bestaat uit vier jonge musici: Masha Diatchenko (viool), Alessandro Acri (viool), Maria Kropotkina (altviool) en Santiago Bernal Montaña (cello).

Het Quartet ontleent zijn naam aan hun mentor, violist en oprichter van het wereldberoemde Jerusalem String Quartet. Het ensemble , waarvan de leden uit Italië, Rusland en Polen komen, hebben elkaar gevonden tijdens hun studie aan de Walter Stauffer Academie in Cremona ( Italië ). In 2017 besloten ze samen te gaan als kwartet en met succes traden ze door heel Europa op. Hun conservatoriumdocenten waren zeer onder de indruk van de unieke klank van dit kwartet en van hun vermogen om verschillende muzikale stijlen te spelen maar vooral van hun sterke drang om samen te musiceren. Het repertoire van het Bresler Quartet varieert van klassiek tot hedendaags klassiek. In 2018 kreeg het ensemble een uitnodiging om in Ivrea ( Italië ) voor het eerst het kwartet no. 5 van de bekende Italiaanse componist Fabio Vacchi te spelen.

De leden van het Bresler Quartet volgden masterclasses in Italië en speelden o. m. tijdens het “Festival Omaggio “ te Cremona. In 2017 namen ze deel aan het “Muziekdagen Festival “ in Zeist waar ze samen musiceerden met de leden van het Jerusalem Quartet, het Schumann Kwartet en het Sitkovetsky Trio.

In 2019 werd het Bresler Quartet uitgekozen om deel te nemen aan het Dimore del Quartetto project en kreeg daar tijdens een masterclass de gelegenheid samen te werken met Giovanni Bietti , de bekende Italiaanse musicoloog en radiopresentator. Het Dimore del Quartetto ondersteunt en stimuleert jonge strijkkwartetten in hun muzikale carrière. Ze worden gastvrij onthaalt door de eigenaars van monumentale, historische panden om een tijdje gratis intensief te kunnen studeren . In ruil voor deze gastvrijheid geven de jonge musici huisconcerten. Momenteel studeren de leden van het Bresler Quartet bij Sergei Bresler en bij het Quartetto di Cremona In Cremona.

De aanvangstijd is 11.30 uur. Vanaf 11.15 uur is de zaal geopend voor publiek.

Tickets (€ 12.50 - incl. pauzedrankje) zijn verkrijgbaar bij de kassa van C.C. Pius X. Kinderen hebben gratis toegang.