Buitenskamers: hét online platform
voor klassieke muziek
in Roermond.
Cello Octet Amsterdam & Korzo Producties

6 dec. 2019, 20:00 uur

Cello Octet Amsterdam & Korzo Producties

SUMMA

Meer info

€ 20,50 p.p

Locatie: ECI cultuurfabriek

In Summa van Samir Calixto en het Amsterdamse Cello Octet draait het om de iconische ‘muziek van de stilte’ van Arvo Pärt. Acht cellisten en twee dansers brengen een synthese tussen de muziek en de kennis die in ons lichaam ligt opgeslagen: een summa van onze menselijke complexiteit. Muziek streelt de ruimte als een fluistering, terwijl dans de ruimte doorsnijdt als de wind.

Over de makers
Arvo Pärt & Het Cello Octet
De muziek van Arvo Pärt is voor talloze mensen een inspiratie door zijn tijdloze en haast etherische kwaliteit. Stilte is in Pärts werk net zo belangrijk als de muzikale noten. Het is deze ‘muziek van de stilte’ die choreograaf Samir Calixto en het Amsterdamse Cello Octet samenbrengen om Summa te creëren. Pärt noemt het Cello Octet ‘ein Goldstück’ en schreef speciaal voor hen composities die de basis vormen voor Summa.

Het Cello Octet & Samir Calixto
Het Cello Octet Amsterdam en choreograaf Samir Calixto ontmoetten elkaar in 2014 na het winnen van de prestigieuze BNG Bank Dansprijs 2013. Het Cello Octet voerde de muziek uit voor Samirs voorstelling Paradise Lost. Samir Calixto werkt als geen ander vanuit muziek. Door zijn muzikale opleiding benadert hij muziek als dirigent: in zijn voorstellingen is muziek nooit een vrijblijvend klankdecor, maar een autonoom kunstwerk dat tot in de kern wordt geanalyseerd en ervaren.Tickets (€ 20,50 p.p.) zijn verkrijgbaar via de kassa en website van de ECI cultuurfabriek.