Buitenskamers: hét online platform
voor klassieke muziek
in Roermond.
Chekhov Trio

16 feb. 2020, 11:30 uur

Chekhov Trio

Kunstkring Echt

Meer info

€ 12.50 p.p.

Locatie: C.C. Pius X


Het Chekhov Trio heeft zijn roots in Maastricht, waar het in 2013 is opgericht in het kader van het kamermuziekprogramma van het Conservatorium Maastricht. De Nederlandse violiste Emma Rhebergen , de Russische celliste Alexandra Charnomskaya en de Belgische pianiste Fem Devos vinden hun inspiratie voor het spelen van kamermuziek , en in het bijzonder het pianotrio, in het toneelspel : een zoektocht naar karakters en interpretatie van de verschillende rollen in het ensemble. De naam van hun ensemble “ Chekhov Trio” is daar dan ook uit voortgevloeid.

Het trio wordt gecoacht en geïnspireerd door Henk Guittart , momenteel directeur en artistiek leider van het Orlando Festival en de Stichting Kamermuziek Limburg. Als altviolist was hij jarenlang lid van het Schoenberg Quartet en het Schoenberg Ensemble.

De leden van het Chekhov Trio namen deel aan masterclasses tijdens het Conservatorium Kamermuziekfestival in 2017 en tijdens het Orlando Festival 2018. Ze volgden lessen bij het Rusquartet, bij Alexander Bonduryansky, Hardy Rittner, Peter Brunt, Sigiswald Kuijken en anderen. Ze concerteerden op podia in Amsterdam, Leiden, Maastricht, Heerlen, Tilburg, Roermond en Kerkrade. Ook waren zij te horen op Radio 4 in Avondconcert tijdens het Orlando Festival in 2018. In dat jaar won het trio de tweede prijs en speciale KCB Award tijdens de internationale muziekwedstrijd Triomphe de l ‘ Art in Brussel.