Buitenskamers: hét online platform
voor klassieke muziek
in Roermond.
Duo ViVo

21 aug. 2022, 15:00 uur

Duo ViVo

Orlando Festival

Meer info

Locatie: ECI cultuurfabriek

Tijdens de regioconcerten van het Orlando Festival hoort u de jonge internationale professionele ensembles uit de European Summer Course for Chamber Music in hun favoriete repertoire.

Het duo ViVo werd in 2019 opgericht aan het departement of ‘Chamber Ensemble and Quartet’ van het Moscow State Tchaikovsky Conservatory in de klas van professor Tigran Alikhanov.

Het duo ViVo heeft deelgenomen aan diverse concerten en festivals, zoals het festival “Es muss sein!” gewijd aan de 250ste verjaardag van de geboorte van Ludwig van Beethoven, het Moskous Conservatorium-project “Youth Philharmonie”, het XI STAM-festival, het festival “Creative Youth of the Moscow Conservatory”, het festival “Moravský podzim”, het festival van artistieke praktijken “Recreatie”. Naast de optredens met het duo, treden Viktoria en Vladimir beiden ook op als solisten, maar ook als leden van internationale festivalgroepen. Beiden zijn ze ook laureaat van verschillende internationale concoursen, waaronder V Yankelevitch Violin Competition (2022) en Pianale Competition (2017).

Het duo ViVo is actief betrokken bij creatieve activiteiten, treedt regelmatig op op de podia van het Conservatorium van Moskou, de St.Petr en Pavel-kathedraal, het Muziekmuseum, enzovoort. Het repertoire van het duo omvat werken uit de XVIII-XXI eeuw.