Buitenskamers: hét online platform
voor klassieke muziek
in Roermond.
Ekaterina Uvarova (gitaar) & Renata Tralhão (klarinet)

23 okt. 2022, 16:00 uur

Ekaterina Uvarova (gitaar) & Renata Tralhão (klarinet)

Roermond Klassiek

Info & tickets

Locatie: Ursulakapel

Ekaterina Uvarova is een nieuwe naam in een generatie Russische klassieke gitaristen. Geboren in Siberië in een familie van niet-muzikanten, begon ze op veertienjarige leeftijd klassieke gitaar te studeren. Ze studeerde af aan de A.N. Kosygin Russische Staatsuniversiteit in Moskou met de hoogste eer en de hoogste score voor de uitvoering van haar eindexamen.

'De speelstijl van Ekaterina Uvarova onderscheidt zich door de rijkdom en schoonheid van toon, oprechtheid van uitvoering en helderheid van figuratieve inhoud. ''

Ekaterina Uvarova is prijswinnaar van het Dutch Guitar Foundation Competition (2022) en andere 13 internationale en nationale concoursen. In maart 2021 trad ze live op op de Nederlandse staatsradio NPO Radio 4. Ook had ze de eer om op te treden in vele prestigieuze zalen, bijvoorbeeld in het Muziekgebouw in Eindhoven en in de Tsjaikovski Concertzaal in Moskou.

In 1997 werd Renata Tralhão geboren in Porto, Portugal. Toen ze vijf jaar oud was, in 2002, begon ze muziek te studeren. In 2011 werd ze toegelaten tot een van de meest prestigieuze muziekscholen in Portugal aan de Escola Profissional de Música de Espinho.

Renata begon haar kamermuziekcarrière te ontwikkelen toen ze een kamermuziekuitnodiging kreeg om lid te worden van het Clarinetissimo Ensemble, waar ze twee jaar speelde in Spanje en Portugal. Daarnaast trad ze drie jaar op met het blaasorkest van de Espinho Music Academy en het Espinho Classical Orchestra.

In 2020 startte ze haar masteropleiding aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Renata is lid geworden van het International Clarinet Choir waarmee ze onlangs een cd heeft opgenomen.


De entreeprijs bedraagt € 15.00 per persoon. Een pauzedrankje is inclusief.

U kunt betalen door overmaking van € 15.00 p.p. op bankrekening NL89 ABNA 0863 5163 35 t.n.v. L.Pennings.

of

U stopt het geld gepast in een envelop met uw naam en e-mailadres en geeft deze af bij de entree.