Buitenskamers: hét online platform
voor klassieke muziek
in Roermond.
Joost Willemze speelt harp

5 jan. 2020, 15:00 uur

Joost Willemze speelt harp

Roermond Klassiek

Meer info

€ 12,50 p.p.

Locatie: Ursulakapel

Joost Willemze (1996) speelt harp sinds zijn zevende. Hij won prijzen op de concoursen van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en op het Internationaal Harpconcours in Wales. In april 2012 won hij een 1e prijs in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag. In januari 2009 maakte Joost zijn televisiedebuut bij Ivo Niehe en in de zomer van 2010 was hij live op televisie te zien tijdens het Kinderprinsengrachtconcert in Amsterdam. Daar soleerde hij met het JeugdOrkest Nederland en voerde hij een stuk uit met zangeres Laura Janssen. In mei 2013 was hij één van de vier finalisten in het NTR-programma De Avond van de Jonge Musicus; hier was hij te horen in het harpconcert van Ginastera met het Nederlands Kamerorkest. Als solist met orkest speelde Joost ook de Danses Sacrée et Profane van Debussy en de Irish Suite van Nico Brandon.

Joost geeft concerten in zowel binnen- als buitenland. De achterliggende tijd gaf hij onder meer concerten op het Dutch Harp Festival, het Grachtenfestival in Amsterdam, op het Italiaanse ministerie van cultuur in Rome en tijdens het Rio Harp Festival in Brazilië. Ook was hij meerdere malen te horen op de radio, waaronder in het programma Spiegelzaal op radio 4 vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. De achterliggende jaren won Joost prijzen bij concoursen in New York, Tournai en Seoul. In november 2017 eindigde hij als eerste bij het Internationale Harpconcours in Porto en in september 2018 ontving hij opnieuw de eerste prijs tijdens het Italiaanse harpconcours ‘Suoni d’Arpa’ in Saluzzo. In 2019 zal hij onder meer optreden in Frankrijk, Italië, Spanje en Hong Kong. Ook zal hij binnen onbepaalde tijd zijn eerste album opnemen.


Programma
14.30 u: welkom met gratis koffie/thee/fris
15.00 u: aanvang concert
15.45 u: pauze met wijn, bier, fris
17.00 u: einde concert

Tickets
Volwassenen: € 12,50. Bij reservering ontvangt u gratis pauzedrankje
Scholieren: * bij begeleiding van een volwassene entree gratis. Gratis frisdrank voor het concert en tijdens de pauze.
* zonder begeleiding € 5.-

Reserveren via het inschrijfformulier op de website van Roermond Klassiek of stuur een mail naar roermondklassiek@gmail.com.