Buitenskamers: hét online platform
voor klassieke muziek
in Roermond.
Les Trois Muses

25 sep. 2022, 16:00 uur

Les Trois Muses

Roermond Klassiek

Info & tickets

Locatie: Ursalakapel

Het trio “Les Trois Muses” bestaat uit drie professionele enthousiaste musici die vaak – maar niet uitsluitend – muziek van Franse componisten ( Delibes, Fauré ) ten gehore brengen. Ook worden werken uitgevoerd van Bach, Schubert en de Nederlands/Oostenrijkse componist Jan Brandt Buys. De combinatie van een mooie stem, een sonore fluit en de warme klank van de harp raakt iedereen diep in het hart.

​Sopraan Tenar van Kooten Niekerk studeerde klassieke zang en volgde de toneelopleiding te Utrecht. Ze speelde een aantal gastrollen bij verschillende operettegezelschappen en deed mee aan een aantal projecten , waaronder een opera tijdens het Oerol festival op Terschelling. Ook zong ze de Papagenarol in “Die Zauberflöte” van Mozart.

​Fluitiste Esther de Graaf studeerde bij Abbie de Quant en speelde in diverse omroeporkesten, het Gelders Orkest en het Asko Schönberg Ensemble. Ook nam ze lange tijd deel aan de concerten van de Deutsche Kammerfilharmonie Bremen. Ze was tien jaar lid van het Reicha Kwartet.

​Harpiste Diana de Vries studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en is sinds 1982 soloharpiste bij het Gelders Orkest, sinds kort “Phion". Ze heeft veel CD’s gemaakt ,zowel solistisch als in ensemblevorm. Op haar CD “ The touch of love” staan opnames van de ensembles waarvan ze deel uit maakt, dus ook van “Les Trois Muses”.