Buitenskamers: hét online platform
voor klassieke muziek
in Roermond.
Limburgs Pianofestival

15 mrt. 2020, 00:00 uur

Limburgs Pianofestival

Hét festival voor pianoliefhebbers

Meer info

€ 19,95 p.p. Passe-partout voor alle onderdelen.

Locatie: Oolderhof Roermond

Op 15 maart 2020 vindt alweer de zesde editie plaats van het in Nederland unieke Limburgs Piano Festival. Dit festival biedt amateur-pianisten, jong en oud, goed of minder goed, kans om te schitteren op het podium en inspiratie op te doen om nog meer plezier te hebben in de pianomuziek.

Het festival bestaat uit 3 onderdelen én een TOP-ATTRACTIE.

  • Limburgs Jeugd Piano concours: een wedstrijd in 4 leeftijdscategorieën tot en met 24 jaar, gejureerd door een zeer vakbekwame en professionele jury.
  • Just for Fun - deelname buiten-mededinging: wil jij wél graag optreden maar heb je niet de behoefte dit in wedstrijdverband of ten overstaan van een jury te doen? Dat kan. Jij laat het publiek en jezelf genieten en daarna bieden wij jou een masterclass aan met onze ambassadeurs, Alejandro Serena Llinares en Bram de Vree.
  • Workshops: omdat pianospelen om meer gaat dan alleen maar de muziek mag je ook deelnemen aan heel leuke workshops die jouw pianospel kunnen versterken;

- Om rustiger en geconcentreerder te spelen en op te treden, kun je meedoen aan de workshop 'Yoga tegen stress bij optreden'.

- Omdat pianospelen om meer draait dan alleen de muziek leer je in de workshop 'Klankbeelden' hoe je klanken om kunt zetten in kleur en beeld.

- Om de muziek die je speelt beter te begrijpen en nog meer diepgang in de muziek te ontdekken is er de workshop 'Ingrediënten van muziek'.

Silent Cinema in Concert
Een in Nederland uniek optreden van pianist Franco Di Nitto en percussionist Jarne Claesen. Zij laten schitterende films zien van Charlie Chaplin die zij live begeleiden op piano en percussie zodat je de film tot in je haarvaten voelt en beleeft.

Doe mee en schrijf in, of kom kijken. Meer info op www.limburgspianofestival.nl.