Buitenskamers: hét online platform
voor klassieke muziek
in Roermond.
Nicolas Dupont en Giulio Potenza

17 nov. 2019, 11:30 uur

Nicolas Dupont en Giulio Potenza

Twee uitzonderlijk muzikale grootheden

Meer info

Locatie: C.C. Pius X

Nicolas Dupont (viool)
Nicolas Dupont begon op vierjarige leeftijd viool te studeren bij Dejan Mijajev. Deze stimuleerde zijn liefde voor muziek en gaf hem een stevige basis voor zijn verdere carrière als violist. Vervolgens studeerde hij bij Yuzuko Horigome aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel en bij Rodney Friend aan de Royal Academy of Music te Londen. Daarnaast specialiseerde hij zich in kamermuziek bij Itamar Golan ( CNSM van Parijs ).Hij behaalde deze drie Masterdiploma’s met de hoogste onderscheiding en hij zou een blijvende invloed ondergaan van het onderwijs en de muzikale visie van deze groot heden. Nicolas volgde individuele masterclasses bij o. m. Maxim Vengerov en masterclasses voor kamermuziek en bij kwartetten ( o. m. Alban Berg Kwartet ).

Met meer dan tachtig concerten per jaar is Nicolas Dupont één van de meest actieve Belgische kamermusici van zijn generatie. Als lid van verscheidene ensembles trad hij op in het Verenigd Koninkrijk ( Wigmore Hall, St Martin – in –the Fields ), in België ( Paleis voor Schone Kunsten te Brussel, Concertgebouw van Brugge ). Als solist , met pianisten Olga Kirpicheva en Giulio Potenza , of met zijn trio- en kwartetcollega’s reist hij naar alle hoeken van Europa, maar ook richting het Verre Oosten. Zijn ensembles zijn sterk gericht op hedendaagse muziek en hebben , in samenwerking met moderne componisten, een vijftigtal werken gecreëerd.

Nicolas nam zeer succesvol deel aan grote muziekfestivals door heel Europa en werd in de afgelopen jaren bekroond met talloze prijzen. Hij maakte verschillende opnames voor radio- en televisiezenders in België , Frankrijk, Zwitserland, Italië, Groot – Brittannië en Nederland.

Nicolas Dupont bespeelt een Giuseppe Petrazzini viool die hem door een sponsor ter beschikking is gesteld.

Giulio Potenza (piano)
Giulio Potenza begon op zesjarige leeftijd piano te spelen. Momenteel is hij een alom gewaardeerde pianist die door heel Europa optreedt en les geeft . Hij studeerde aan het Trinity Laban Conservatory in Londen , bij Bruno Canino te Milaan en voltooide zijn studie aan het conservatorium van Trapani (Italië).

Giulio gaf en geeft uitvoeringen over de hele wereld en ontvangt uitnodigingen om op prestigieuze internationale festivals te spelen, als solist bij diverse symfonieorkesten maar ook in samenwerking met gevierde collega musici. Samen met de Noorse pianiste Oda Voltersvik maakte hij in 2016 een CD met o. m. eigentijdse werken van de Ierse componist P. Martin. In 2017 heeft hij – samen met Nicolas Dupont - een CD uitgebracht met o. m. het piano – en vioolrepertoire van de Tsjechische componist Leos Janácek . Het gezaghebbende tijdschrift Music Voice prijst hun vertolking van deze werken als een van de beste CD’s van Janáceks kamermuziekwerken van de laatste jaren.

Giulio heeft talloze prijzen gewonnen tijdens grote concoursen voor piano in Nederland, Groot -Brittannië en de V. S. Momenteel is hij professor aan het conservatorium van Trapani en aan de Windsor Piano Academy. Hij geeft geregeld masterclasses in het V. K. en daarbuiten. Verder is hij nog artistiek directeur van de Windsor International Piano Competition en van het Windsor Piano Festival.

Het optreden van Nicolas Dupont en Giulio Potenza vindt plaats op zondag 17 november 2019 in C.C. Pius X, Mussenstraat 6 te Echt en begint om 11.30 uur. Vanaf 11.15 uur is de zaal geopend voor publiek.

Tickets (€ 12.50 - incl. pauzedrankje) zijn verkrijgbaar bij de kassa van C.C. Pius X. Kinderen hebben gratis toegang.