Buitenskamers: hét online platform
voor klassieke muziek
in Roermond.
Symphonie Roermond

2 nov. 2019, 20:00 uur

Symphonie Roermond

Najaarsconcert 'Brievenpost'

Meer info

Locatie: Congrescentrum het Forum

De titel van het concert refereert aan de brieven die over of naar aanleiding van de verschillende muziekstukken zijn geschreven, veelal door de componisten zelf. Zo schreef W.A. Mozart in een brief aan zijn vader over zijn prachtige Parijse Symfonie. Verder is er een citaat van een bewonderaarster van Lully, madame de Sévigny, die schrijft: “il ne devait point y avoir d’autre musique dans les cieux…” – er mag geen andere muziek in de hemel zijn …

Tijdens het concert zullen er twee solisten voor u optreden. Altviolist Guus Jeukendrup is opgegroeid in Haelen. In zijn tienerjaren is hij lid geweest van de Symphonie, destijds het Roermonds Kamerorkest. Momenteel speelt hij al meer dan 25 jaar in het Concertgebouworkest van Amsterdam. Een echte topper dus! Hij zal in de context van zijn liefde voor de muziek, met zijn altviool de prachtige ‘Romanze voor Altviool en Orkest’ van Max Bruch beschrijven.

De getalenteerde klarinettist Joeri Janssen is 17 jaar. Hij heeft ervaring opgedaan tijdens diverse solistenconcoursen. Begin dit jaar heeft hij deelgenomen aan het prinses Christinaconcours. Sinds een jaar is hij lid van Symphonie Roermond en tijdens het concert zal hij de solo van het mooie Klarinettenconzert van Franz Krommer vertolken.

Dit concert belooft een muzikaal avontuur te worden met muziek uit alle windstreken!

Kaarten á € 12,50 kopen: versboerderij Schreurs, Spik 181 in Roermond
Kaarten á € 12,50 reserveren: mail naar
Vrienden € 10,-
Jeugd tot 18 jaar € 7,50.
Aan de kassa op 2 november is de toegangsprijs € 15,00