Buitenskamers: hét online platform
voor klassieke muziek
in Roermond.
Vannacht naar Dag

1 mrt. 2020, 06:27 uur

Vannacht naar Dag

75 jaar vrede en vrijheid

Meer info

€ 18,50 p.p. (incl. ontbijt)

Locatie: ECI cultuurfabriek

Door overweldigende reacties in reprise voor de 75-jarige herdenkingen: Vannacht naar Dag. Europese verhalen in een gevoelige voorstelling over de transformatie van donker naar licht.

Deze voorstelling is onderdeel van Freedom Fest.

Een muzikale vertelling over oorlog en vrede
De performance Vannacht naar Dag begint een uur voordat de zon opkomt en speelt zich grotendeels af in het schemergebied tussen nacht en dag. De oorlog kent vele verhalen vanuit verschillende invalshoeken. Daarom vertelt de voorstelling vijf van deze persoonlijke Europese verhalen.

Je maakt kennis met Generaal Montgomery die soldaten klaarstoomt voor D-day. Irene Sendler die 2500 Joodse kinderen uit het getto van Warchau heeft gesmokkeld. De Italiaanse partizaan Paolo Vasario die afscheid moet nemen van zijn geliefde. Met kampbeul Wilhelm Boger en het schuldgevoel van zijn kleindochter Ursula. Als laatste vertelt speelster Quirine het verhaal van haar moeder tijdens de slag om Arnhem. Indringende ervaringen van gewone mensen. De vertellingen zijn vervlochten met liederen.

Van donker naar licht
De verhalen trekken een parallel tussen heden en verleden. Ze laten je de onschatbare waarde van onze verworven vrede en vrijheid beseffen. Wat kunnen we leren van het verleden en welke keuzes maken we nu? Een gevoelige voorstelling over de transformatie van donker naar licht.

Het Grote Vrijheidsontbijt
Aansluitend vindt het Grote Vrijheidsontbijt plaats, waarbij we onze verhalen en gedachten delen. De kosten hiervan zijn inbegrepen in de ticketprijs.

Tickets (€ 18,50 - incl. ontbijt) zijn verkrijgbaar via de website van ECI cultuurfabriek.