Buitenskamers: hét online platform
voor klassieke muziek
in Roermond.
Zomerse klanken met Heritage Sinfonietta

2 jul. 2022, 20:00 uur

Zomerse klanken met Heritage Sinfonietta

Theater De Oranjerie - in de Ursalakapel

Meer info

Locatie: Ursulakapel

Na lange tijd is het eindelijk weer zover! Kamerorkest Heritage Sinfonietta komt terug naar de Roermondse Ursulakapel voor een bijzonder concert. Op zaterdag 2 juli om 20:00 brengt het kamerorkest een programma met werken van Mozart, Haydn en Mendelssohn, de wonderkinderen van de achttiende en negentiende eeuw. Dat doen zij onder andere samen met topmusicus Stef van Herten (hoorn), die zal schitteren in het Tweede Hoornconcert van W.A. Mozart. Ook de Sinfonia X van Felix Mendelssohn, die de componist al op dertienjarige leeftijd schreef, staat op het programma.

Over wonderkinderen gesproken: bij dit concert is er speciale aandacht voor jonge strijkers uit de gehele provincie, die in de Ursulakapel bij elkaar komen en samen met de musici van Heritage Sinfonietta hun eerste optreden geven met een orkest.

Na de pauze zal het orkest de prachtige en lichtvoetige Symfonie no. 91 van Joseph Haydn ten gehore brengen. Laat u verrassen door de zomerse klanken van dit programma, waarmee we samen de zomer inluiden!

Programma

F. Mendelssohn - Sinfonia X

W.A. Mozart - Hoornconcert nr. 2

J. Haydn - Symfonie nr. 91

Dit concert vindt plaats op zaterdag 2 juli 2022 om 20:00 in de Ursulakapel, Roermond.

Tickets zijn te koop via de website van www.theaterroermond.nl!