Buitenskamers: hét online platform
voor klassieke muziek
in Roermond.
Christoffel Huiskamer Concerten

10 okt. 2020, 15:00 uur

Christoffel Huiskamer Concerten

Featuring Au bout des doigts en het duo Donoche

Tickets & meer info

€10,- Reserveren via: info@chcroermond.nl / 0495 – 651626

Locatie: ECI cultuurfabriek

Zaterdag 10 oktober a.s. vindt weer ons jaarlijks najaarsconcert plaats in de Minderbroederskerk aan de Minderbroedersingel in Roermond. Aanvang 15.00u. De deuren van de kerk gaan om 14.30 u open. Entree 10 euro.
LET OP! De locatie is veranderd: ECI cultuurfabriek, Roermond

Wij zijn er trots op dat we enkele bijzonder talentvolle, internationale jongere musici naar Roermond hebben weten te halen. In de sfeervolle “Minderbroederskerk”, zullen het internationale Ensemble “Au bout des doigts” (vocaal, gitaar) en het duo Donoche (fluit, harp, USA/Hongkong) op deze middag werken uitvoeren van bekende en minder bekende componisten van 17e eeuw tot heden. De musici hebben naast het conservatorium in Maastricht hun opleiding in diverse buitenlandse conservatoria genoten en daar ook veel opgetreden.

Au bout des doigts is een vijfkoppig ensemble en bestaat uit een vocaal kwartet —Bibi Ortjens (sopraan), Cynthia Setiawan (alt), Anders Pettersson (tenor), en Galen Dole (bas)— plus Sandro Rodrigues op klassieke gitaar. Zij studeren momenteel of zijn onlangs afgestudeerd aan het Conservatorium Maastricht. Hun repertoire strekt zich uit van Renaissance tot Klassiek tot Folk. Au bout des doigts haalt hun inspiratie uit het idee dat de uitvoeringspraktijk van een bepaald tijdperk niet beperkt hoeft te blijven tot de muziek van dat tijdperk alleen. In die geest introduceren ze ornamentiek en improvisatie bij de folk en moderne ideeën over tempo en frasering bij de klassieke muziek. Ze geloven dat hun interpretaties aansluiten bij de geest van het bronmateriaal.

In dit concert hoort u onder andere polyfonie van Palestrina, liederen uit Engeland en traditionele Zweedse volksmuziek. Ze kijken ernaar uit om hun visie en de muziek met u te delen.