Buitenskamers: hét online platform
voor klassieke muziek
in Roermond.
Opening  Night (met Brohlin Coumans en Goof Veelen)

6 okt. 2022, 20:00 uur

Opening Night (met Brohlin Coumans en Goof Veelen)

Heritage Sinfonietta

Locatie: TheaterHotel De Oranjerie

Als Roermonds enige professionele klassieke organisatie kan Heritage Sinfonietta natuurlijk niet missen in het programma van Buitenskamers.

Na het zeer verrassende optreden van het Heritage Sinfonietta strijkkwartet met tapdanser Marije Nie is het als vanzelfsprekend dat er ditmaal ook ‘buiten de lijntjes’ gekleurd wordt.

Het Heritage Sinfonietta strijkkwartet werkt in deze editie samen met woordkunstenaar, rapper en Roermondenaar Brohlin Coumans en rockgitarist Goof Veelen. Met deze 2 rasartiesten van eigen bodem beloofd het wederom een fantastisch afwisselend en verrassend programma te worden.

Over Heritage Sinfonietta:

In het korte bestaan is Heritage Sinfonietta erin geslaagd om met bijzondere projecten publiek aan zich te binden en hun concerten keer op keer uit te verkopen. Onder leiding van initiatiefnemer Martijn Pepels brengt het orkest een aantal keer per jaar topmusici uit de regio samen met boeiende solisten die hun roots in Limburg hebben. Ook andere muziekstijlen gaan zij niet uit de weg: zo speelden zij in oktober 2020 een verrassend cross-over-programma, samen met onder andere jazztrompettist Ruud Breuls. In de zomer van 2021 begeleidden zij de operaproductie Rusalka op de unieke locatie van Consortium Grensmaas.

Entree: 15 euro

Locatie: Leo Franssen zaal (TheaterHotel De Oranjerie)