Buitenskamers: hét online platform
voor klassieke muziek
in Roermond.
Opening  Night (met CATALIJNE)

6 okt. 2022, 20:00 uur

Opening Night (met CATALIJNE)

Heritage Sinfonietta

Info & tickets

Locatie: TheaterHotel De Oranjerie

Als Roermonds enige professionele organisatie voor klassieke muziek kan Heritage Sinfonietta natuurlijk niet missen op het programma van Buitenskamers.

Na het op de vorige editie zeer verrassende optreden van het Heritage Sinfonietta strijkkwartet met tapdanser Marije Nie is het vanzelfsprekend dat ook ditmaal een aparte combinatie gepresenteerd wordt.

Het Heritage Sinfonietta strijkkwartet werkt in editie samen met zangeres CATALIJNE.

Ze presenteren samen een programma vol van herkenning en poëzie overgoten met een vleugje romantiek.

CATALIJNE (afkomstig uit Doenrade) is een verhalende zangeres, bekend om haar expressieve en betoverende manier van zingen en performance.

Met de ‘Concours de la Chanson Liesbeth List-prijs’ op haar naam staat zij voor muziek die raakt en verbindt.

Over Heritage Sinfonietta:

In het korte bestaan is Heritage Sinfonietta erin geslaagd om met bijzondere projecten publiek aan zich te binden en hun concerten keer op keer uit te verkopen. Onder leiding van initiatiefnemer Martijn Pepels brengt het orkest een aantal keer per jaar topmusici uit de regio samen met boeiende solisten die hun roots in Limburg hebben. Ook andere muziekstijlen gaan zij niet uit de weg: zo speelden zij in oktober 2020 een verrassend cross-over-programma, samen met onder andere jazztrompettist Ruud Breuls. In de zomer van 2021 begeleidden zij de operaproductie Rusalka op de unieke locatie van Consortium Grensmaas.

Beluister hier alvast de prachtige stem van deze rasartieste van eigen bodem:

Entree: 15 euro

Locatie: Leo Franssen zaal (TheaterHotel De Oranjerie)